Cheval de Rebell

Jag tänkte skriva om min gammla C-ponny Chevall de Rebell.
Hon var född 1986 tror jag det var.
Och hon var 75% fullblod och 25% new forest och welsh.
Vallie vann sm galopp och tävlade MSV hoppning med min moster.

Sommaren 2006 åkte vi och hämtade Vallie hos min mormor för det var min mosters gammla tävlings häst. Jag och min syster Emelie och en till tjej Sofie skulle ha henne tillsammans den sommaren.
När vi fick hem henne hade hon vilat dom 2 senaste åren bara blivit riden några gånger så hon hade inte så
mycket muskler och såg skabbig ut. Men vi började sätta igång henne.
 Och hon var en sån sjukt härlig ponny<3 Men sen när sommaren var slut skulle vi egentligen lämna tillbax henne till mormor men då köpte vi henne istället så det var min och Emelies ponny och Sofie red henne nån gång i veckan också.
Men efter att vi hade köpt henne började hon att bråka, stera, bocka och försökte kasta av en hela tiden. Så jag vart ganska osäker på att rida henne vågade inte göra så mycket.
Men sen började det gå bra för oss och jag började lita mera på henne och vi vågade göra mer saker.
 Men eftersom hon hade gått som galopphäst och tävlat hoppning hela sitt liv så var hon ganska slutkörd och hennes ben orkade inte så hon vart halt nästan hela tiden så på slutet vart det mest lung ridning. 26 mars 2007 var sista gången jag red henne.
 Dagen dagen efter fick hon kolik och jag fick veta det när jag kom hem och hade vart och provridit Tazana som jag och Emelie skulle ha så vi skulle haft två hästar.
När jag kom till stallet var jag ute och gick med Vallie och sånt men hon vart inte bättre. Så vi hade filmkamera i hennes box hela natten och Jennie som äger stallet ställde klockan på natten och kollade till henne varje timme. Men sen dagen efter fick veterinären komma akut och ta bort henne för hon vart så dålig så det rann bajs och sånt ur munnen och näsan på henne.
Sen nästan bara en vecka senare hämtade vi hem Tazana<3



Jag och Vallie på ÄRK 2006<3

Sofie och VallieSofie och Vallie
Jag och Vallie<3


HEJDÅ CHILDISHLY HEJ HAU

Kommer endast att blogga här från och med nu :)
Men martina fortsätter här på chilishly så fortsätt följ + följ min!

/HANNA

DAGEN

Idag red jag ut på Tazaniiisen igen. Piiiggg gammal ponny :)
Travade lite mer än igår och hon tyckte att det var jätte kul och sprang med huvudet rakt upp och örona rätt fram och busade lite ibland :)

/MARTINA

SVAR PÅ TAL


Postat av: carro
Är Tjejen AC:s travare? Eller nån annan häst? :P

Svar: Tjejen står i vårat stall ju, alltså den jag red :) Så nej, det är inte samma häst! ;)

EDDIEBOOOOI

Kom hem för ett tag sen från att ha vart och ridit Eddie. Först när jag kom dit så tog jag ut hästarna som hade sovmorgon, sen mocka jag och fixa, sen red jag ut med Sara och Baileys :) Gick jättebra, men Eddie har ju sadeltvång och fick känning av det när vi var på vägen och fick panik och bara stegra och bocka och studsa i 5 minuter, sen sluta han. Jag satt kvar, höll inte ens på att ramla av :) Haha, han sparkar mjukt så det är ganska lätt, eller visst man tappar balansen och så, men sitter kvar gör jag ;)

Nu ska jag till stallet och rida Tjejen och sen Babsan :)
SEYAH

/HANNA


HEJ HEJDÅ

Idag vid halv 10 kom veterinären och kollade på Tazana och hon hade typ spatt därför hon vart stel och sånt så hon fick spruta för det. Och han tyckte att jag skulle börja sätta igång henne som vanligt igen nu.
Sen åkte jag hem var hemma ett tag och åkte till stallet igen med Hanna vid 1 2 nån gång. Red ut skrittade och travade lite i snön, myyysigt :)

/MARTINA 

SNÖÖÖ

Red i snön idag, haha shit va mycket snö det är nu alltså, upp till magen på Babsan nästan! :O
Hon tyckte det var jobbigt att galoppera i snön, men hon tycker det är så kul så hon vill inte ens sakta av! Haha gullegrisen min! <3
Imorn ska jag nog rida dressyr i ridhuset, ska även rida två andra hästar imorn, Eddie och Tjejen, så det blir fullt upp! Kul! :)

/HANNA

LITE UPDATE

Bilderna och det är fortf inte överförda till denna data och kommer nog inte bli det på ett bra tag... Men ska försöka hålla igång med bloggandet ändå, utan bilder ;)

/HANNA

DÅLIG, ELLER NEJ, SÄMST UPDATE!

Jag har uppdaterat sämst dem senaste dagarna, usch på det. Men som ni vet har jag en ny data och känner mig lite omotiverad att blogga när jag inte har bilder, så jag har haft en liten bloggpaus, men ska börja så fort vi lagt över bilderna och det till denna data!
Men jag ska uppdatera lite då och då med outfits och hissar och dissar och sådant, då jag kan ta bilder från google.

Men nu vet ni hur det ligger till iaf! Ha det bra! ;)

/HANNA


VIDEOBLOGG




RUBRIK

Idag väckte mamma mig vid 9 gick upp åt frukost åkte till Jennie. För jag och mamma skulle hjälpa hovslagarn med hästarna och sånt. Medans hon skodde mockade jag till Wamberto och fixade hö. När hon var klar med alla hästarna skrittade jag och mamma ut barbacka jag på Wamberto och mamma på Emma typ 1 timme. När vi kom tillbax till stallet tog vi ut hästarna och åkte till dit jag har Tazana och lunchade där sen hem. Och snart ska jag upp till stallet igen och skritta på Tazana :)




Gammal bild på Wamberto :)

/MARTINA

DAGEN

Inatt sov Hanna hos mig vi flummade och nördade med våra datorer som vanligt.
Sen idag åkte vi till stallet jag skrittade runt i ridhuset på Tazana, för vi kom så sent så det hann bli mörkt innan vi kom till stallet. Fixade mat och vatten när vi kom tillbaka.
När jag kom hem var jag hemma en timme kanske sen gick jag till Hanna vid 8 och
 vi nördade dator och sen vid kvart över 1 gick jag hem för i morgon ska jag och mamma till min moster och hjälpa hennes hovslagare med hennes hästar :)




/MARTINA


DISS

Jag dissar Casco Champ ridhjälmen sjukt ful och ser ut som en cykelhjälm.




/MARTINA

HANNA 'HJÄTRA' NYA DATAN

Nu sitter jag här vid mina nya fina data :) puss på det!
Men känner mig lite handikappad utan bilder... Men ska lägga över alla bilder från gamla datan till den här :)

Nu ska jag allderles strax åka till sallet, om de går, det är oplogat överallt och det är typ 3 decimeter snö ute, så vi vet inte om vi kommer upp för backen på vår gata! Men de visar sig...

/HANNA

VINNAREN I VECKANS HÄST

Vann gjorde hästen Gledi!




Fastnade för henne på engång när jag såg bilderna! Underbart fin häst som ser ung och fräsch ut, fina steg, underbar färg, och ja allt!
Linn heter hon som skicka in bidraget, ni hittar fler bilder på Gledi + hennes andra hästar på Ponnybus@bdb!
Väldigt besöksvärd, hon har jättefina bilder och uppdaterar ofta! :)

Ni andra som skicka in bidrag, era hästar var superfina dem med, allihopa, men nån måste vinna och jag fastnade för Gledi! En häst som syns i mängden och folks ögon dras mot henne.
GRATTIS GLEDI OCH LINN!

/H

JUULAFTON

Julafton idag dåååå :)
På förmiddagen åkte jag till stallet och skrittade ut en sväng på Tazana, myyys.
Sen hem och fixa sen åkte vi till Farmor och Farfar och åt julmat. Sen hem igen sen åkte jag och Emelie till Mormor och morfar där Mamma var. :)
Fick peengar, stalltäcke till Tazana, ridbyxor, ridstrumpor, presentkort på hööks och massor av annat :)
Känns så fel att inte du var med och fira jul med oss lillebror, jag saknar dig<3

/MARTINA


LITE AV JULKLAPPISARNA

Här är några saker utav allt och mycket mer :D


Älskar datan! Den kommer nog bli min nya bästis!

kikar lite närmare på vissa saker....




Ååh, helt kär i detta underbara träns, så sjukt glad att jag fick det! Babsan kommer se ut som en prinsessa, eller ja det gör hon ju redan, men tränset kommer verkligen bli pricken över i:et!



Två nessesärer eller hur det stavas där högst upp bredvid datan, massa pengar ser vi oxå. En skit snygg tunika, solpuder av nått slag oxå...



Här ser vi tröjjan och solpudret igen då, ock så 3 flaskor eller va man kallar det med ansiktskrämer ;) Sen ett litet kit med hudkrämer och så, och en Britney S parfym! Älskar alla hennes parfymer! <3

Sen fick jag ju massvis med mera småsaker :)
Är jättenöjd, verkligen! Kunde inte blivit en bättre jul! Dock gillar jag ju inte julmaten alls, gillar bara eggen och laxen. Det enda jag åt idag var en ägghalva och ca 3 tunn-skivor kallrökt lax till middagen... Men det dög till mig det, även fast dem andra tyckte att de var lite så blev jag mätt.
Nu är klockan strax över ett, är trött så ska nog fixa lite sen sova, skönt! :)

PUSS
/HANNA

JULAFTON IDARÅÅÅÅ

Haha bäst hare vart!
Började att fira hos pappa imorse, fick pengar, en parfym, handskar och en pannlampa att ha när jag rider :)
Hemma här fick jag massa saker! En bärbar data, blingbling träns till Babsi, kläder, smink, ansiktskrämer, godis, massa pengar, och ja, massa småsaker! :) Är sjukt nöjd med allt! Tack så mycket allihopa för dem fina julklapparna!

Varje julaftons kväll är så sorglig, tänk, att den dagen man väntat på i 365 dagar, är över, redan lixom? Helt sjukt... Nu måste man vänta 365 dagar igen! Shit va ledsen man blir när man tänker så :(
Men jaja, livet skulle vara tråkigt om man aldrig hade nått att längta till! ;)

HOPPAS NI HAR HAFT EN AWESOME DAG NI MED!



Bild från förra vintern...

/HANNA

HELLO

Just nu sitter jag hos pappa, har precis kollat på nån film... Vi har klätt granen och ätit julmat, och imorn öppnar vi paket på morgonen, sen på förmiddagen åker jag till stallet, sen på eftermiddagen/kvällen firar jag den riktiga julen, hemma hos mamma :)

Idag red jag ute i snön, red på ängen, guuuud va djup snön var! Upp till magen på Babsi :') me like! Imorn blire nog bus i snön igen, en snabbis bara!

Väldigt dålig update av mig idag, men har haft så mycket att göra! Imorn blir det kanske inte nå update alls... Beror på om jag hinner och så :)

/HANNA

IDAG

Idag skrittade jag ut på Tazana i snön och hon var pigg och vela inte skritta bara trava medans Hanna travade och sånt, söt ponny :) Grymt kallt vare men mysigt. Sen tillbax till stallet fixa mat och sånt.  Nu ska jag snart duscha och sen vet jag inte vad som händer. :) 

/MARTINA 


FINT CIAT BAH

Få inte en tjej att falla om du inte är beredd att ta emot henne


/H

HISS HISS HISS

Shiiit va jag älskar den här sidan! Dom har sjukt mkt, bara snygga grejjer för både häst och ryttare! 
FET HISS! Köper jag mountain horse supreme high ride sen, blir det därifrån!
Ni måste bara kolla in sidan alltså, you gonna love it...

/HANNA

DAGEN

Igår sov jag hos Hanna och vi hade flumm som vanligt och jag fick min julklapp av henne då. Ett beage Schabrak från hööks. Tack :)

Idag vaknade jag hos Hanna vi åt frukost åkte till stallet och fixade där var så kallt så det blev ingen ridning idag heller men i morgon om det inte är lika kallt ska jag ut och skritta i snön :)
Och efter jul ska Edmunsson veterinären komma ut och kolla på Tazana.



Bild på mig och Tazana från förra vintern :)

/MARTINA

VECKANS HÄST, TÄVLING AV HANNA

HÖR PÅ DETHÄR ALLIHOPA!
Jag ska ha en liten tävling här på bloggen.
Tävlingen heter "Veckans häst" Och ja, namnet på tävlingen säger väl allt.

Ni kommenterar bara här på bloggen att ni ska vara med, och skriver vart jag kan se bilder på hästen/ponnyn.
Sen nån dag, vet inte när, men denna vecka iaf, utser jag vinnaren, och vinnaren får en länkning till sin blogg eller bdb eller nått plus att jag lägger upp en bild på er häst/ponny. Jag skriver också varför jag tyckte just den hästen/ponnyn skulle vinna.
Ni får skicka in hur många bidrag ni vill på olika hästar/ponnyer, hästen/ponnyen måste absolut inte vara eran egen :)

/HANNA

THIS OR THAT



THIS                                          OR                                           THAT

/H


KALLT UTE NU ALLTSÅ!

25- här :O Helt sjukt... Blev ingen ridning, varken jag eller Babsi skulle tycka det va kul att rida i denna kyla!
Hästarna gick in vid lunch, lika bra det... Nu ska jag snart äta, håller på att hungra ihjäl eller nått liknande. ;)
Hoppad det är varmare imorn, vill ut och rida i snön!

Haha Babsan har Über tjocka täcken på sig ute nu, hon fryser annars lilla pollan <3 Först har hon ett varmt mysigt stalltäcke, sen har hon ett tjoooockt vintertäcke, det gillar hon!
Vad har era hästar på sig när de är såhär kallt? :)




Hihi en vinterbild på mig och Babsi på framridningen från våran fösta tävling tsm! :)

/HANNA

BLOGGAR

Här är de bloggar som jag följer dagligen!:

http://www.kissies.se/
http://isabellanilsson.myshowroom.se/
http://www.trixieochjag.blogspot.com/
http://dressyrmupparna.blogg.se/
http://reitsport.blogg.se/
http://iniipini.blogspot.com/
http://johannagrant.shapemeup.se/
http://ryttaremottoppen.blogg.se/
http://elingrangfors.blogg.se/
http://biancabruni.blogg.se/
http://kabayos.blogspot.com/

/HANNA

LAN MED MARTINA

HIHI, nu har Martina kommit hem till mig, vi har vårt eget lilla LAN :)

/HANNA

HISSAR

Jag hissar det här dyon tränset. Sjuukt snyggt!



Vad tycker ni om det? :)

/MARTINA

DÅLIG UPDATE

Dålig update från min sida jag vet, men ska försöka bli bättre nu :)

Skrittade Tazana en stund barbacka i ridhuset idag.
 Fortfarande stel och spänner sig när hon går men både mamma och Jennie tycker att jag ska hålla igång henne i skritt nu när hon inte rör sig så mycket i hagen.
Mamma försökte ringa Edmunsson idag men han svarade inte så hon ska prova i morgon igen så får han komma ut och kolla på Tazana. Och så hoppas vi på att det inte är nått allvarligt :)



Fick bli en bild på min gamla c-ponny Vallie :)

/MARTINA

SVAR PÅ TAL



Postat av: Sandra
Rider du fler hästar än Babsan nu? Om ja, varför?

Svar: Ja, jag rider en häst som heter Ebbe lite, eller har inte ridit honom på ett tag nu pga mitt intresse till den hästen. Jag och han passar inte ihop, och om jag ska vara ärlig så tycker jag inte så värst mycket om att rida honom. Varför jag rider honom ibland då är för att hon som har honom inte kan rida, och han behöver ridas till innan hon vill annonsera om medryttare.
Och så rider jag Eddie, underbara lilla prinsen Eddie... Honom rider jag för att hon som har honom har inte riktigt tiden till att hålla igång honom, så därför fråga hon om jag ville bli medryttare, och jag älskar att rida honom så det är bara awesome!

Har inga bra bilder på varken Eddie eller Ebbe, men ska knäppa.
Haha har en dålig bild här på Ebbe som är knäppt från mobilen iaf:



Och en dålig bild på Eddie som är tagen från facebook...:



/HANNA

ANDRA HÄSTAR

Hästar jag ridit av olika anledningar :)


Jag och min kompis D-ponny Edwin! Bilden är från uffelägret i somras, jag fick rida ett träningspass på honom då! Har haft honom hos mig förut i 3 veckor! En riktigt härlig ponny!


Baileys, fullblod/tinker korsning. En underbar häst som jag skulle ha köpt förut, men det blev inte så av olika skäl. Han är en underbar häst! Red honom jättemycket i somras.


1 års gammal bild. Jag och min kompis ebbas D-ponny Trixie! En härlig häst på alla sett! Red henne jätte mycket förra vintern, varför jag gjorde det är av olika skäl, men mest för att ebba är en kompis till mig!


Noah, en häst som står på ÄRK. Red honom jättemycket för ca 1 och ett halvt år sedan, tävlade honom ett par gånger, det gick jättebra vad jag minns, en superfin häst som jag saknar massor! Slutade rida honom då jag började rida Ira ist.

/HANNA

HEHEHE...

Några saker ni kanske inte visste om mig...

* Jag är bara med en tjej i min klass, känner dom andra och så, men vi är så olika... Om Ingela är sjuk är jag med Adam och Elias, eller men folk från andra klasser.
* Folk som inte känner mig, tror ofta att jag är runt 17, men jag är 14.
* Jag hatar att ha fel!
* Jag blir väldigt lätt arg, om jag är på riktigt dåligt humör kan jag bli arg om mamma säger hej till mig!
* Jag är antingen inte ett dugg blyg för folk, eller så är jag hypertyst i dens närhet! Det beror helt och hållet på vem det är!
* Mina bästa kompisar är: Martina och Ingela <-- Dom är mina absoluta bästa vänner! Och några andra bästavänner, som jag inte träffar så ofta är --> Ina, Carro, Tilda, Ebba, Frida, Olivia... Ja typ dem. Men står dem inte såhär jättenära...

Ja, nu kommer jag inte på nå mer! ;)



/HANNA

BABSAN DAMPAR



Såhär kan Babsan vara, och på denna video är hon lugn jämfört med vad hon brukar vara efter att hon har vilat en längre period...
Ni kanske förstår varför svanskappa kan vara bra att ha på denna ponny...

Det är Martina som filmar. Och om ni undrar vafan hon gör på slutet när hon typ fräser? Så kan jag inte svara på det, för jag har inte en aning!

RAMLA AV IDAG, HAHA

Red barbacka i ridhuset idag, Martina gjorde oss sällskap och skritta med Tazana!
Babsan var inte bara lite busig! Bockade av mig en gång, haha! Satt bakochfram och så börja hon trava, sen börja hon råbocka så jag bara flög... Måste sett kul ut. Haha! Sen gjorde hon seriebockar hela tiden i galoppen och så, men skills som man har sitter man kvar!
Skuttade över ett hinder på ca 50 cm några gånger, det uppskattades av ponnyn. Imorn ska vi ut och busa i snön! Kommer bli sååååhääär awesome, men tråkigt att inte Martina kan göra annat än att skritta i snön...
Men jaja, kommer nog mycket update från min sida ikväll! ;)



Sommarn är underbar, men vintern är faktiskt mysig!

/HANNA

BILLIGA MÄRKES-SAKER!

Märkes grejjor kan vara billigt.




Stövlar: Tretorn
Hjälm: Lamicell
Ridbyxor: Mountain Horse
Kavaj: Cavallo
Schabrak+Huva: Glen Gordon
Benskydd: PRO

Kom oxå på, när jag gjorde denna bild, att allt tillsammans skulle bli en snygg outfit!

/HANNA

AWESOME

Så jävla skönt med jullov nu alltså!

/HANNA

JULLOV

Julooov nu sjukt härligt :)
Fick betygen också och kan väl inte säga att dom var såhär jätte bra men.
Dagen gick sjukt fort kollade på film hela dagen. Fast båda två sög.
Snart blir det väl att åka till stallet och skritta en stund i ridhuset på Tazaniiisen :)

/MARTINA


DRÖM TÄVLINGSOUTFIT!



/HANNA


TRÖTT ÄR MITT NAMN

Åkte till stan vid 10 idag, kom hem typ 17...
Köpte julklappar och sånt. Riktigt najs, men nu är jag trött som fan.
Blir en kortis i ridhuset idag bara, kanske, eller så blire inge ridning alls.

/HANNA

JUST NU...

Ja, vafan gör jag just nu?

Sitter här och lyssnar på musik, Martina sitter på mitt golv och spelar pettson och findus och är skit osocial.
Facebook har damp... Har inget att göra. Spyr av tråkighet snart!
Ifall nån ville veta tänkte jag!? :)




<-- MULEN PÅ SOMMARN                                    MULEN PÅ VINTERN-->

/HANNA

SCHABRAK

Tre snygga schabrak


/MARTINA


OUTFIT



En enkel tävlingsoutfit som vem som helst kan använda, vad än hästen har för färg! :)

Hjälm: John Whitaker/Charles Owen
Byxor: Equiline Polly
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Ride
Senskydd: Showmaster
Schabrak: Kingsland
Kavaj: Kingsland

/HANNA

HEJ

Kom precis hem från att ha vart hos frissan, klöpp mig och färga håret.
Toppa bara lite, så har fortfarande långt och fint hår, och så färgade jag det till mööörkbrunt. Väldigt nöjd är jag! Bästa frissan, helt klart! Men ganska dyrt... Men de var värt det!

Nu ska jag snart åka och rida prinsessan!<3



Hihi Charlie på bilden :D
Linus (den andra valpen) åkte till sitt nya hem idag. Nu har vi bara Charlie kvar, men han ska oxå säljas.
Jag fick döpa honom, mycket nöjd med namnet :)

/HANNA

JAG DÖR...

Kolla vilken gullig hjälm jag hitta. Har aldrig sett den förr! Kollade bara runt på google, och vips så kom denna upp!



Dock kanske den är redigerad, men jag tror inte det... För när jag klicka på bilden kom jag in på bukefalos, och då hade dom som ett chattrum om denna hjälm, nån hade köpt den och så. Fett cool!
Den säljs till förmån för bröstcancerforskningen stod det blandannat... :)
Har ingen aning om vart man kan få tag i den, tyvärr... Skulle va kul att se pris och så.

/HANNA

SJUK TYP...

Kom hem från skolan vid halv tre, det första jag gjorde då var att lägga mig i sängen, somna ett tag och så... Sen har jag legat i sängen tills klockan 18-19 typ... Känner mig febrig, ont i hela kroppen, hängig, ont i halsen och huvudet... Martina fixa till Babsi.
Hoppas man blir frisk till jul iaf! och hoppas jag inte får feber, eller jag kanske har de nu, haha vågar inte ta tempen, ifall jag har feber ;)



En snöig pudel ;) haha för dem som inte vet har min mamma pudel-uppfödning, och vi har 10 pudlar! ;) Eller ja, tolv just nu, två små valpar som ska flytta snart!
Hunden på bilden heter Ozzy.

/HANNA

:)

Sitter hemma hos mamma nu och ska väl snart till stallet och skritta lite på Taznana i ridhuset.
När jag kom hem från skolan  så var det låst och jag hade ingen nyckel så jag fick gå till mamma men kom bara halva vägen för hon hämtade mig sen :)
Skrittade ju en stund på Tazana i ridhuset en stund igår men hon var stel och fortfarande konstig i bak, men mamma tyckte jag skulle skritta lite idag också. :)

/MARTINA


SÅ JÄVLA SNYGG!

Helt sjukt hur snygg denna förbygel är!



Men jag har hört att den inte är nå bra, på det viset att den låser bogen... Synd. För den är förjävligt snygg!
Va tycker ni om den? ;)

/HANNA

BAD UPDATE

dålig update, från oss båda...
Martinas internet är helt stört just nu, så det är därför hon inte kan blogga så mkt. Och jag har fullt upp och bloggtorka!
Men jag ska försöka skärpa mig...

/HANNA

STALLET STRAX

Nu bär det strax av mot stallet!
Bloggar ikväll, puss!



Världens sötaste mule! :)

/HANNA

GODNATT

Nu ska jag gå och borsta tänderna mina, sen är det dags för sängen. En ny dag väntar imorn! :)

Så otroligt skönt att vi bara går imorn, alltså onsdag, sen torsdag, sen fredag, sen äre helg, och sen går vi måndag, och sen är det jullov! AWESOME :*
PUSS PÅ DET

/HANNA

TVÅ SNYGGA OUTFITS



MIG 'HJÄRTA' RÖTT!
Älskar denna outfit, sjukt snygg! Man skulle defenitivt synnas i mängden med den ;)
Stövlar: Tretorn
Kavaj: Whitaker
Ridbyxor: Whitaker
Stigbyglar: Jin
Benskydd: Whitaker
Schabrak: Scapa
Hjälm: Charles Owen



Älskar även denna stilrena outfit, man syns inte lika bra i mängden som man skulle gjort med den andra, men denna är ju oxå underbar! <3
Stövlar: Mountain Horse
Benskydd: PRO
Hjälm: Charles Owen/John Whitaker
Kavaj: Animo
Schabrak+Huva: Glen Gordon
Stigbyglar: Hööks
Ridbyxor: Hööks

Vilken skulle ni föredra? :)

/HANNA



DEN MYSTISKA BILDEN, MOHAHAHA....

Det är många som frågar mig hur jag kan ha redigerat denna bild så bra, ochsåvidare:



Men sanningen är den, att jag har inte rört denna bild...
Min mamma har fotat den, den är inte det minsta lilla redigerad... Min mamma är såååhääär duktig på att fota, och hon har en såååhääär bra kamera.
Den är bara knäppt i mörkret, och jag har ingen aning hur hästen kunde bli så klar, och bakrunden helt kålsvart faktiskt :P
Så ja, nu vet ni som ville veta ;)

/HANNA


HEJ!

Hej allihopa!
Dålig update från min sida... Men igår åkte jag hem från skolan vid halv ett, hade sjukt ont i magen och mådde illa! Va hemma idag oxå, hade ont i magen, men det är bättre nu!
Ska snart åka upp till stallet och skritta en sväg i ridhuset på Babsi, kanske trava några steg, vi får se. :) Två veckor sen jag red på Babsi nu! Hoppas hon inte är allt för pigg...

seeyah



/HANNA

SNABB INLÄGG

Snabbt inlägg nu bara medans jag väntar på att mamma ska komma och skjutsa mig till stallet. Ska fixa både Babsi och Tazana idag. Ska börja skritta lite på Tazana nu, känns som att det var lääääänge sen jag red.

/MARTINA


HISSAR



* Att det är tredje advent idag, vilket betyder att det är fjärde advent nästa söndag, och det betyder ju att det är jul typ snart! :D
* Att min ponnys vintervila avbryts imorn!
* Att det är massa snö ute, och det kommer mer!

/H


HELLU

Igår åkte jag och Martina till Ingela, det är därför det blev så dålig update från bådas sida igår...
HAHA fyfan vilken helg alltså... Så jävla schteeek!
Glömmer den aldrig!

Imorn ska jag börja sätta igång Babsi igen från vintervilan :) <3

/HANNA

BABSI <3

Världens bästa <3






finns absolut ingen bättre än hon.

/H

GODNATT

Ja, jag har ju inget annat för mig... så nu säger jag godnatt!



/HANNA

IDOL <3

Hemma från stallet! Nu väntar maten, sen ska jag kolla på idolfinalen, för den kan man ju bara inte missa?!



GO GO GO GO GO MINNAH, GO!

/HANNA

SVAR PÅ TÖNTIGT TAL :)

Anonym om HÖÖKS IGEN:
Men lägg pengarna på en sadel som passar för hästens skull!!

Haha, du, min sadel passar finnemang! Vi har pratat med flera duktiga hästmänniskor, däribland min tränare som är utbildad i såntdära. Och dem säger att den sitter perfekt!
Och denna sadel är ingen billig skitsadel... verkligen inte...
anledningen till att jag har svanskappa är för att Babsi är vild nu för tiden, och bockar sparkar jättemycket, så sadel åker fram av det. Och det gör allas sadlar om hästen är galen som min.
Hälldre använda svanskappa än att sadeln åker fram...
Det finns måååånga som använder sig av svanskappor innom ponnysporterna, bara för att ponnyer vanligtvisst har raka ryggar och tjocka magar och är lite busiga, så enligt mig är svanskappor en awesome uppfinning!
Ett tips till dig, anonyma fegis...: ta reda på fakta innan du gnäller :)

ABOOO, så töntig du är, vem du nu är! Lär dig lite om hästar vettja, sen när du blir typ nya malin baryard, då kan du komma med gnälliga kommentarer :)
puss på dig din roliga jävel :D

/HANNA

SOFT UP STIGBYGEL

Ni har väl inte missat att dem sjukt snygga stigbyglarna vid namn "Soft Up stigbyglar" har kommit till ryttarstugan? :)




/HANNA

SORRY

Sorry för sämst update!
Men har haft fullt upp hela veckan!
Men nu är jag back in business! ;)



/HANNA

IDAG

Skolan idag gick sjukt segt, men sen hem åkte till stallet med Hanna. Masserade och borstade Tazana som var lika sur som vanligt. Sen fixa mat och hö. Kom hem för ett tag sen och snart ska jag duscha bloggar kanske mera senare ikväll :)

/MARTINA


NU

Nu blir det att åka  till stallet och fixa ponnyn :)



/MARTINA


HANNA HAR TRÅKIGT...

DAGENS VILL HA: Mountain horse supreme high rider
DAGENS KLÄDSEL
: Jeanstights, rosa linne, svart V-ringad tröjja.
DAGENS SMINK: Mascara, foundation oh puder.
DAGENS FRISYR
: Plattat
DAGENS HÄNDELSE: När våran lärare fråga "vems papper är detta, det står inget namn?" Och Ingela viska till mig "Shit det är mitt, shit det är mitt"
DAGENS LÅT
: Daniel Norberg - Don't look back in anger
DAGENS PLANER
: Ska sova snart...
DAGENS SAKNAD
: Fanny Wester <3
DAGENS DUMMASTE: nått Martina gjort, säkert, som vanligt. 
DAGENS SJUKA: Inget, i think.  
DAGENS DROG: Babsi <3
DAGENS ROLIGASTE: Ingelas fail, det där om pappret...
DAGENS FAVORIT
: Ingela oh Martina, såklart!
DAGENS KÖP: Festis?
DAGENS GODIS: Inget!
DAGENS HUMÖR: GALEN
DAGENS ORD: hannalönnövikärbäst

/HANNA

HISS ELLER DISS?

Vad tycker ni om tretorn comfort 2011?



Själv tycker jag dem är tråkiga. Eller ja, tråkiga om man jämför med tretorns andra stövlar...
Fast jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha ett par sånnahär. Lätt. Men kanske inte förstahands-valet ;)
Har ju inte sett dom i verkligheten när någon rider i dom än. Dom är säkert snyggare i verkligheten!

/HANNA

SUCKSUCKSUCK...

Hinner slänga in ett inlägg nu mitt i kaoset!

Kort förklaring om kvällen: PLUGG! -.-

Hatar't. Men så äre om man inte gör sakerna i skolan...
1 matteläxa avklarad och en biologiuppgift.
Sen återstår bara 2 till matteläxor och en till biologiuppgift, och det ska vara klart tills på torsdag. Suck.
Men jaja, det går frammåt, och ikväll ska jag göra en till matteläxa och biologiuppgiften, sen äre bara den andra matteläxan kvar, som jag gör imorn.

Kommer kännas underbart när de är klart!

Nån mer som jämt får jobba igen hemma??

- antagligen inte...
Men jag ska skärpa mig!

/HANNA

DISS

Jag dissar Pioneer Crocodile Ridstövlarna ser ut som man har trampat på en krokodil!


vad tycker ni om dom? :)

/MARTINA


HELLU

Har sjukt mycket saker att plugga igen, tills på torsdag :O
Men det går!

1 matteläxa plus träning till provet idag
1 matteläxa och biologi imorn
1 matteläxa och svenska i övermorgon

Om jag lägger upp det så, då borde det funka! ;)

Blir bad update denna vecka från min sida. Men de får bli så...

/HANNA


HIHI HANNA HAR TRÅKIGT...

Nu sitter jag här i sofforna i skolan med mina vänninor Ingela, Ina och Carro :D
Har trååååk :(

/HANNA

SKOLA NU...

Jaha, nu bär de av till skolan då :(

dududududududu <3

/HANNA

DAGEN

Orkade inte blogga igår men ska fösöka blogga mera nu när internet funkar bättre.
Kom hem från stallet för nån timme sen. Borstade masserade och stretchade Tazana. Och fixade mat och hö som vanligt.  Sen hem packade  mina saker  och åkte hem till mamma så nu funkar interet på min dator :)
Sen duschade jag och snart ska jag kolla på nån film :)

/MARTINA


DISS

Jag dissar verkligen dom här extremt fula senskydden från pessoa!



Möjligtvist kan man säga att dom är coola, men snygga är dom verkligen inte!
Vad tycker ni om dom? ;)

/HANNA


VALBO IDAG

Sov hos Hanna inatt vi satt vid datorerna och dampade hela kvällen.
Imorse åkte vi till valbo och gick på hööks. Jag hade bara 20 kr med mig så jag köpte bara bettringar och en liten söt rosa kamm. Sen åkte  vi hem och nu sitter vi vid varsin dator.
Och lite senare ska vi till stallet :)




/MARTINA

HÖÖKS IGEN

Var till hööks idag... Igen ;)
Köpte dethär;





Förbygel som håller fast sadeln mer.
Och en svanskappa, hahaha, sadeln åker fram...
Och så köpte jag linniment eller hur det stavas ;P

/HANNA

RÅDJUR

Min vän Hanna vill se ut som ett rådjur. Det sa hon till mig :)

/MARTINA


JUST NU!

Just nu spelar jag världens normalaste och mognaste spel.
Martina sitter bredvid mig och läser på CP-listan...



/HANNA


SCHABRAKET...

Ja, många undrar nog vart jag har köpt det rosa leopard schabraket...
Jag vet faktiskt inte vart det är köpt, det enda jag vet är att det kommer från USA.
Jag fick det av tjejen som jag var med på praoen, dem hade köpt det, men de var för litet för alla deras sadlar, så hon fråga om jag ville ha det. Vilken dum fråga, va? ;) Klart jag ville ha det! Seröst det coolaste schabraket jag någonsin har sett! 
Så sorry, jag vet inte vartifrån det kommer... Får försöka ta reda på det om ni vill. 



/HANNA 


SÖTA :)

Hihi, både Babsi och Tazana har fått sig ett varsitt nytt vintertäcke med hals, fina va? :)




/HANNA


I'M HOME

Hemma nu!
På praoen idag mocka vi först och fixa allt, sen åt vi lunch, sen red vi, jag red Mistery :) Jätte fint 7-årigt appaloosa-sto. Hon var jätte mysig att rida, pigg och så :)
Stressade upp sig lätt gjorde hon, men hon lugna ner sig fort också! Hennes galoppsteg är bara sååå snyggt alltså! Långa och luftiga steg! :D Sånt älskar jag! Sen när vi hade ridit så luncha vi och så, sen fixa vi lite i stallet, sen upp och spela super mario :D ;)
Sen efter praoen åkte jag direkt upp till stallet. Babsan fick en massage-dag, vilken hon uppskattade!
Haha, hon älskar verkligen att bli masserad! :)

Nu är det snart dags för mat, sen ska jag fixa lunch-lådan tills imorn, och sen ta en dusch.
Kanske bloggar lite mer ikväll, om jag orkar.
CIAO

/HANNA

RUBRIK?

Hemma från skolan nu eller för ett litet tag sen.
Senare blir det att åka till stallet och fixa min ponny och sen hem och göra matte läxan som ska vara klar i morgon. Internet funkar inte på min dator så har inga roliga bilder på denhär datorn.
Och jag kommer inte på nått mera att skriva nu. :)

/MARTINA

GODNATT

Nu säger jag godnatt!



/HANNA

HEMMA IDAG

Blev ingen prao idag för mig.
Vaknade och hade sjukt ont i ryggen och magen, wierd :S Det gjorde verkligen asont! Blev bättre senare på dagen, så åkte upp till stallet med Martina och gick med Babsi i ridhuset.
Men imorn blir det prao iaf. Börjar 10 tror jag? :) Sen blir det prommenad med Babsi på kvällen.

Nu har jag precis duschat, nu ska jag bara chilla ett tag och kolla runt lite på facebook och så. Men vi hörs.
CIAO!



Gammal bild på mig och Babsi från KM:et förra året ;)

/HANNA

DAGEN

Skolan  idag gick sjukt fort slutade halv 4. Hemkunskap sista timmen och jag tror jag inte har skrattat så mycket på en lektion i hela mitt liv. Mina och Johannas kakor vart ju iallafall godast. Sen stallet nästan direkt när jag kom hem. Jennie kollade på Tazana nere i ridhuset och hon trodde Tazana var halt, sur och dampig för hon blir kall och får ont. Så tjooooooocka täcken på ponnisen nu. Men ska börja med att gå med henne varje dag och sen börja skritta lite  :)
Borstade och masserade sen gick jag och Hanna ner till ridhuset och gick med hästarna. :)



Min fiina ponniiis på bild :)

/MARTINA


RSS 2.0